Indien op voorraad wordt de bestelling binnen 24 uur verzonden

Elektrische karts kopen

Ook de race-sport tendeert meer en meer naar emissieloos. En dat heeft voordelen, want racen op elektriciteit is goedkoper dan op brandstof. Maar er zijn meer voordelen die bijvoorbeeld de elektrische kartsport biedt.

In tegenstelling van wat men wellicht zou verwachten, kent een elektrische kartaandrijving een supersnelle acceleratie. Dat wil natuurlijk iedere racer. Het totale vermogen van de kart komt direct ter beschikking. Motorisch gezien is er echter sprake van een geluidarme aandrijving. Wellicht bent u van mening dat motorgeluid er absoluut bij hoort. Maar doordat dat bij een elektrische vorm van karting niet zo is, hoort u wel veel beter andere racegeluiden zoals het piepen van de banden. Deze kartoptie draagt dus weldegelijk bij aan meer raceplezier en actiebeleving.

Waarom een elektrische kart kopen?

Ook op het gebied van gezondheid en welbevinden is het raadzaam om een elektrische kart te kopen. De sterke benzinelucht, zeker in overdekte kartlocaties, kan als hinderlijk ervaren worden en is schadelijk voor de gezondheid. In geval van een elektrische vorm van karting is er helemaal geen sprake van uitstoot, waardoor de lucht fris blijft en het niet meer naar uitlaatgassen stinkt.

Een ander aspect ten aanzien van welbevinden en veiligheid van de racer betreft het feit dat er niet langer sprake is van hete onderdelen zoals een uitlaatpijp waaraan men zich kan branden.

The Grid Racing: partner voor zowel de hobbyist, de professional als de ondernemer

Beschikt u over een kartbaanexploitatie en overweegt u om elektrische karts te kopen? Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij leggen u graag uit wat dit voor uw bedrijfsvoering zal betekenen. Het heeft namelijk effect op zowel de beleving en veiligheid van uw klanten als op aspecten zoals onderhoud en vervanging.

Bent u zelf een fanatieke of hobbymatige kartracer en overweegt u de mogelijkheid van een elektrische vorm van karting? U kunt bij ons diverse uitvoeringen van een elektrisch karts uitproberen en kopen.

Bent u wel toe aan elektrisch racen maar gaat de aanschaf van een eigen kart u te ver? Kijk dan eens naar ons aanbod van Fun-racing en E-mobility-producten.

Official dealer of: