Indien op voorraad wordt de bestelling binnen 24 uur verzonden

Elektrische steps

Een elektrische step of e-step is een gemotoriseerd tweewielig vervoermiddel zonder fysieke zitplaats, eigenlijk een elektrische scooter om rechtop te staan. De step wordt voornamelijk aangedreven door één of twee elektrische motoren en is voorzien van een accu in de bodem van de step. Verder hebben ze een typische actieradius van ongeveer 25 km op normale snelheid (afhankelijk van de beladen massa, temperatuur, wegdek, aantal hoogtemeters, (tegen)wind en veroudering van de accu).

Een veel voorkomend en snel groeiend bedrijf in de E-steps is Ninebot-Segway, een in 2015 gefuseerd bedrijf. Zij hebben een groot assortiment aan e-steps, van de ZING series die meer zijn bedoeld voor kinderen tot de MAX series die bekend staan als de grotere en snellere steps.

Elektrische steps en Nederland

De E-steps die hierboven staan afgebeeld behoren tot de allernieuwste series van Segway-Ninebot, de F series. Ook deze E-steps met een zeer moderne look bieden wij momenteel al aan in ons assortiment.

Een elektrische step is in Nederland op de openbare weg in de meeste gevallen niet toegestaan. Om wel de weg op te kunnen moet de step door het RDW gekeurd worden en mag deze na goedkeuring de weg op als bijzondere bromfiets. Hiervoor zijn de eisen onder meer dat de maximale snelheid 25 km/h bedraagt en het maximale vermogen van de elektromotor mag 4 kW zijn. Om de step überhaupt te mogen berijden in Nederland moet je ook een minimale leeftijd van 16 jaar hebben en dient de step verzekerd te zijn. In Engeland zijn ze op dit moment aan het experimenteren met deelscooters. Als dit project positief uitpakt zullen naar alle waarschijnlijk alle elektrische steps gelegaliseerd worden. In Servie is er tot op de dag van vandaag nog geen wet wat betreft de E-steps dat betekent dat ze daar illegaal zijn.

Oorsprong Elektrische step

De eerste elektrische scooter was te koop vanaf 1915. Het bedrijf Autoped in Long Island, New York, introduceerde voor het eerst deze scooter, oftewel de ‘autoped’. Het hedendaagse ontwerp van de elektrische kick-scooter lijkt veel op de autoped.

De elektrische steps werden pas echt bekend toen het concept van de elektrische deelstep om de hoek kwam kijken. Het concept is geboren in Singapore. In 2016 kregen vier afgestudeerden studenten het idee om e-steps te verhuren aan bedrijven en toeristen. Dit lokale proefproject werd al snel een enorm succes, iedereen wou wel eens zo’n elektrisch stepje proberen. Hij was tevens erg makkelijk te besturen en je bent overal makkelijk gangbaar.

In 2017 ging het Singaporese bedrijf van start met de algemeen bekende functies: smartphonebediening, het ontgrendelen met QR-code en GPS-tracking.

Official dealer of: