Indien op voorraad wordt de bestelling binnen 24 uur verzonden

Tillotson Racing

Tillotson Racing presenteert de Tillotson T4-serie – een nieuwe racecategorie die een kosteneffectieve instap in de kartingsport biedt. De T4-serie is ontworpen om de deelname aan karting te vergroten met een gebruiksvriendelijk kartpakket dat een gemakkelijk te leren en competitieve ervaring biedt voor zowel nieuwe als ervaren coureurs. De T4-serie is de nieuwe basis van karting!

The Grid – Racing is officieel dealer van Tillotson en levert zowel de karts als alle onderdelen die nodig zijn om te racen. Tevens kan The Grid service bieden bij het race-klaar maken van de kart en ondersteuning tijdens wedstrijden.

T4-Serie

De T4-serie heeft een Tillotson-chassis van één merk dat is ontwikkeld voor de Tillotson TPP-225RS-motor en speciaal ontworpen banden. Om de kosten te beheersen, kunnen alleen standaard chassis en motorcomponenten in de serie worden gebruikt en is er een speciale set technische regels voor het chassis, de motor en de carburateur. Alle landen zullen hetzelfde uitrustings- en regelspakket gebruiken. T4 series Netherlands wordt georganiseerd door NXT Racing, en elk jaar komen de beste coureurs over de hele wereld samen om te strijden in de Tillotson T4 Series Nations Cup (Valencia).

Race Kalender 2024

NXT GP DUTCH OPEN

  • 24 Maart: Kartcircuit Pottendijk (Linksom)
  • 14 April: Kart-Club Kerpen (DE)
  • 02 Juni: The Kart Company Emsburen (DE)
  • 07 Juli: Kartcircuit Pottendijk (Rechtsom)
  • 22 September: Kart-Club Kerpen (DE)
  • 03 November: TT Junior track Assen

Kart

Het T4-C1-chassis is speciaal ontworpen voor de TPP-225RS motor met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd. De combinatie van het chassis en de motor brengt optimaal vermogen en geweldige handling samen om zowel nieuwe coureurs als ervaren karters een leuke en competitieve race-ervaring te bieden. Om de kosten van de categorie laag te houden, mogen alleen standaardonderdelen zoals de stoel, as en wielen worden gebruikt op het T4-C1-chassis. Gebruikersgerelateerde aanpassingen zoals het camber/caster systeem, rijhoogte en versnellingsconfiguraties kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder.

Naast de Junior en Senior kart, voor rijders vanaf 12 jaar, is er ook een T4 Mini kart beschikbaar zijn, welke geschikt is voor rijders vanaf 7 jaar oud. De T4 Mini is de ideale instap kart voor jonge rijders en is de snelste mini 4-takt klasse van Nederland.

Motor

De TPP-225RS-motor is ontwikkeld door Tillotson met uitgebreide praktijktests door nationale en internationale kampioenschapskarters in de afgelopen drie jaar. Het heeft een volledig nieuw carterontwerp dat zwaar wordt ondersteund om een grotere zuiger mogelijk te maken in vergelijking met andere gebruikelijke viertaktmotoren. De grotere zuiger met een diameter van 72 mm zorgt voor een uitstekend koppel in het lagere toerentalbereik en biedt uitzonderlijke rijeigenschappen, waardoor hij uiterst gebruiksvriendelijk is voor nieuwe bestuurders.

Technische details:
– 225cc 4-takt, 15 pk
– Motor gewicht: 17kg, totaalgewicht kart: 69kg
– PVL digitale ontsteking beperkt tot 6.500 tpm
– Tillotson HW Series carburateur gekalibreerd voor de TPP-225RS-motor
– De motor is verzegeld, dus afstellen is niet toegestaan – alleen afstellen van de klepspeling is toegestaan
– Motorlevensduur tot 30 uur zonder onderhoud
– Billet CNC gefreesde drijfstang/vliegwiel voor verbeterde sterkte en betrouwbaarheid
– Nieuw ontwerp Tillotson carter met extra ondersteuning voor het hogere vermogen

Banden, Parts & Smeermiddelen

Tillotson heeft speciaal voor de T4-serie een band ontwikkeld in samenwerking met Maxxis Tyres die is ontworpen om een lange levensduur, aanhoudende prestaties en geschikte grip te bieden voor een plezierige rijervaring. De band is exclusief verkrijgbaar bij een van de Tillotson dealers in Nederland.

Tillotson werkte samen met XERAMIC® Kart Lubricants om een olie te ontwikkelen die een langere levensduur van de motor en optimale smering biedt. De olie kan vervuiling of additieven detecteren door deze te inspecteren met een UV-lamp om bedrog uit te sluiten. De 4-takt olie wordt exclusief voor Tillotson gemaakt.

Voor alle banden, kart-onderdelen en olie kunt u bij The Grid – Racing terecht. Check onze webshop of neem direct contact met ons op voor meer informatie: info@thegrid-racing.com.